Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Monor-Isaszeg

3 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

Hááát... ha múltkor mi intéztük a csodálatos napsütést, akkor most nagyon eltrehánykodtuk a dolgot. :pislog:
Szombaton is és hétfőn is nagyon kellemes idő volt, épp, csak ezen a vasárnapon volt borús, szeles, hideg idő. :vacog:

11-en találkoztunk a monori vasútállomáson, csupa ismerős arc, többségük régen látott. :) Közöttük volt Robi is, akinek helybe vittük a túrát és, aki nagyon szívélyesen elkalauzolt minket az általa oly jól ismert környéken. Köszönjük szépen! :)
Miután megnéztük Monor város látnivalóit, Gomba felé tekertünk. Nem is tudtam, hogy van ilyen nevű település. :szemforgat: Egyenesen a tóhoz mentünk, ami a Gombai-patak felduzzasztott része. A tóparton kellemesen elidőztünk, alaposan elbeszélgettük az időt és jókat kacarásztunk. :D Hát van ez úgy néha, hogy olyan jól eldumálgatunk, hogy a bringázás háttérbe szorul... :lol:

KépKép


Visszaúton (is) lefotóztam a faluban a cuki kis barokk templomot, melynek a neve is érdekes: Fogolykiváltó Boldogasszony templom.
A következő megálló Sülysápon volt, ahol Martinnak sajnos műszaki hiba miatt vonatra kellett szállnia. :(
Egyébként meg nagyon guszta habos kávét adtak a kiszemelt (nyitva tartó) büfében. Andinak "udvarlója" is akadt a szomszédos kocsmából egy már nem szomjas "úriember" személyében, amely párbeszéd (melyet itt nem idéznék) újabb nevetésre szolgáltatott okot. :lol:

KépKép


Sülysáp után az addig erősen hullámzó terep egy kissé megszelidült, így láthattuk a távolban halványan kékleni a Mátrát. Nem sokáig tartott ez a nyugalom, hamarosan ismét emelkedőkön találtuk magunkat. Isaszegre érve, ami a legtávolabbi pontja volt a túrának, rögtön az emlékműhöz tekertünk / toltunk fel. Elkészítettük a hiányos csoportképet és megbámultuk a kilátást.

KépKép


Beültünk a cukiba melegedni, persze ürügyként elfogyasztottunk néhány sütit, csak, hogy meg ne szóljanak. ;) :lol: Egy szép kis völgyben, a Rákos-patak völgyében tekertünk tovább Pécel felé, ahol vetettünk egy futó pillantást a Ráday-kastélyra.
Legyűrve az utolsó dimbi-dombikat, Gyömrő felől érkeztünk vissza Monorra.

KépKép


A telefonom sajnos 20 km-el a vége előtt kikapcsolódott, de a többiek mérése alapján a táv 83 km volt. A szintemelkedés már nehezebb dió, 63 km-ig volt 418 m, így a teljes távra kb. 500 m-t mondanék.
Zoli teljesítményét szeretném kiemelni, aki ismét kerékpáron érkezett és távozott, ő bő 225 km-t tekert ezen a napon!!! :fffuuu: Nagy-nagy gratula!
Egyébként a túra több emelkedővel lepett meg, az idő is jóval hidegebb volt mint, amire számítottunk, ennek ellenére nagyon jó hangulatúra sikeredett. :)

A túrán készült képek megtekintéséhez kattints ide!

Hozzászólások

Avatar
#1Katalin

Felkerült a fotóalbum!

Avatar
#2martin_bp

Köszönöm szépen a beszámolót. Kár, hogy nem jöttem tovább veletek.
Dányban végül is volt tájház? Isaszegen kihagytátok a katonasírokat? Ez még egy pár szintméter lett volna.

Avatar
#3Katalin

Ha volt is, nem találtuk meg. Eléggé megfagytunk addigra, így Monor lebegett a szemeink előtt. :)

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!