Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Szezonnyitó túra 7.1

1 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

Ez volt a hetedik szezonnyitó túránk és határozottan kijelenthetem, hogy ilyen fantasztikus időnk még sosem volt! Fújdogált ugyan a szél, de ha nem tette volna, akkor biztosan lerohad rólunk a meleg ruházat.
10 órakor találkoztunk Velencén, a szokásos helyen. Négyen eleve kerékpáron érkeztek és távoztak, így ők jóval 100 km feletti teljesítményt könyvelhettek el maguknak. Gratula nekik! :jee:
A kellemes idő megszámlálhatatlanul sok bringást csalt ki a Velencei-tóhoz. Úgy is mondhatnám, hogy tömeg volt. Egyáltalán nem volt zavaró, sőt jó volt látni, hogy ilyen sokan kimozdultak. :igen:

KépKépKép


Mi húszan járultunk hozzá a tömeghez, rég látott kedves ismerősök és először velünk tekerők egyaránt.
Kápolnásnyék felé indultunk és meg sem álltunk Pázmándig. Az itteni tájház sajnos zárva volt, így néhány réteg ruha levétele után indultunk is tovább Nadap felé. Hullámzó úton, gyönyörű panoráma mellett érkeztünk Nadapra, ahol lekanyarodtunk a szintezési ősjegyhez. Már, aki lekanyarodott, mert a csapat nagy része az út melletti parkban napozott inkább.

KépKépKép


Letértünk Sukoró felé és a szép, új kerékpárúton tekertünk a Gyapjaszsákhoz. Megcsodáltuk a panorámát és elkészítettük a csoportképet. Pici kerülővel ereszkedtünk le a megszokott cukrászdához, ahol nagyon finomakat ettünk.
A felső úton tekertünk át az emlékműhöz, ahol megint elidőztünk egy kicsit. Szúnyogsziget volt a következő megállóhely, azon belül is a hajókikötő. A Pákozd - Dinnyés összekötő úton jó kis pofaszelet kaptunk, még a lejtőn is erősen tekerni kellett.
Felmásztunk a dinnyési madárlesre, ahonnan én nem sok madarat láttam, majd a tóparti kerékpárúton tértünk vissza az autókhoz.

KépKépKép


A táv 46 km, a szintemelkedés 284 m volt.
Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem ezt a napot, ez a szó biztosan a KELLEMES lenne.
Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy szép, napos idő legyen és ez maximálisan sikerült! :lol:

A túrán készült képek megtekintéséhez kattints ide!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!